Scroll Top
Budapesten és környékén, megbeszélés szerint vidéken is

A levegő-víz hőszivattyú működéséről

levegő-víz hőszivattyú

A levegő-víz hőszivattyú többé már nem egy érdekes újdonság, hanem komoly opció az energia előállítására. Érdemes megismerni a működését.

A hőszivattyúval annyi energiát is meg lehet termelni, ami egy család energiaigényét le tudja fedni, legyen szó hűtésről vagy fűtésről, illetve meleg víz előállításáról.  A berendezés jól kombinálható egyéb, zöld energiával működő rendszerekkel, mint amilyen a napelemes rendszer is.

A levegő-víz hőszivattyú működésének lényege, hogy a környező közegből hasznosítja a berendezés a hőenergiát, amit átvisz egy közvetítő közegen keresztül egy másik helyre. Hasonlóan a hűtőszekrényhez vagy a légkondicionálóhoz. A levegő magas hőtartalommal rendelkezik, alkalmas arra, hogy energiaforrás legyen.  A berendezésnek a működéshez hűtőközegre is szüksége van, ami egyike a legfontosabb feltételeknek. A hőszivattyú alapvető részeit a hűtőközeg mellett a beltéri és a kültéri egység alkotja.

A berendezéshez csatlakozik egy kompresszor is, aminek az a feladata, hogy sűrített gázt hoz létre a rendelkezésre álló hűtőközegből, ami ennek hatására felmelegszik. Ez a meleg az, amit a levegő-víz hőszivattyú le tud adni az épület számára meleg víz előállításához, fűtéshez. A lehűlést követően a gáz lecsapódik és újra folyadék válik belőle. A levegőből származó energia egy összetett folyamat során válik leadott hővé, ami az épületnek zöld energiát tud szolgáltatni.

A megújuló energia felhasználásával hatékonyan lehet spórolni, környezetbarát háztartást fenntartani, függetlenedni a közszolgáltatóktól, csökkenteni a jelenlegi energiaköltségeket. A levegő-víz hőszivattyú költségei megfizethetőek és kifizetődőek.

Azokat az érdeklődőket szívesen informálom, akik látnak fantáziát a levegő-víz hőszivattyú használatában. A vásárlás, szállítás, beépítés és beüzemelés minden kérdésében állok az ügyfelek rendelkezésére. A hőszivattyús energiatermelésre váltani valóban vízválasztó, amit nem fog megbánni, ezt garantálom. A weboldalon szereplő elérhetőségeken tájékozódjon a részletekről!

Whatsapp: +36-70-291-8835

Elérhetõségek
Viber: +36-70-291-8835